Waarom zou je Exact gebruiken om te factureren?

Deze vraag ga ik voor je beantwoorden.

Exact Online is een fantastisch boekhoud programma en nog veel meer dan dat. De vraag die je moet stellen is: “waar heeft jouw bedrijf nou echt behoefte aan?”

Als je een bedrijf hebt meer meerdere buitendienst service mensen dan is onze ervaring dat er in het werkproces nogal eens wat kan veranderen als het gaat om de uiteindelijke inhoud van de factuur. Zo heb je waarschijnlijk te maken met meer- en minder werk, die tijdens het uitvoeren van de opdracht pas duidelijk worden. Ook kan ik me voorstellen dat je na de goedkeuring van de offerte alvast een aanbetaling voor de opdracht wilt factureren. Kortom er is dus nogal wat dynamiek die je administratief snel en eenvoudig wilt verwerken.

Factureren vanuit Field Service Software (Splandid) is eigenlijk veel eenvoudiger. Maar hoe werkt dat dan zal je je afvragen? Splandid is ontwikkeld vanuit de gedachte dat alle handelingen in het uitvoeringsproces van een buitendienst is geautomatiseerd. Software waarmee je vanaf de intake met de klant tot aan de factuur alles in een applicatie kan verwerken.

Een getekende offerte zet je in Splandid dan ook om naar een order. Je maakt orders en order regels, maar stel dat deze orderregels tot stand komen door de dynamiek buiten. Via de werkbon (mobiele app) wordt door de service monteur het meer- en minder werk op de werkbon verwerkt. Ook deze informatie wordt in Splandid verwerkt naar order regels. Zo creëer je een complete order die klaar is om te factureren.

Maar dan komt er een moment “where the Magic happens”Splandid integreert naadloos met Exact en vraagt Exact om een factuurnummer. Zodra je in Splandid een order omzet naar een factuur wordt het juiste, door Exact geleverde, factuurnummer op de factuur geplaatst. Na controle stuur je aan het einde van de werkdag alle facturen via Splandid in een keer naar de klanten. Op de achtergrond stuurt Splandid ze ook naar Exact.

Binnen Exact worden alle facturen afgeletterd omdat de facturen en de bankgegevens daar samen komen zodat de boekhouding weer klopt. De kracht van Exact is dan om de juiste inzichten te leveren over je verlies & winst en je balans.

Wil je hier mee over weten? Boek dan een demo.