FAQ

Meest gestelde vragen (FAQ)

Domme vragen bestaan niet wordt wel eens gezegd. Wij hebben alvast wat vragen voor je beantwoord. Staat je vraag er nog niet bij? Stuur ons een bericht of boek een demo dan beantwoorden we je vraag heel graag.  

Field Service Management verwijst naar het beheer van de serviceactiviteiten van een bedrijf die plaatsvinden buiten een centrale faciliteit, zoals bij een klant thuis of op het bedrijf. Het omvat meestal het plannen, uitzenden en coördineren van technici of ander buitendienstpersoneel om service en reparaties uit te voeren, evenals het beheer van inventaris, apparatuur en andere middelen die nodig zijn om het werk te voltooien. Software voor buitendienstbeheer wordt vaak gebruikt om bedrijven te helpen hun buitendienstactiviteiten te optimaliseren door planning, verzending en andere taken te automatiseren en door real-time inzicht te bieden in de locatie en status van buitendienstpersoneel en middelen.

Field Service Management (FSM) Software wordt gebruikt om de activiteiten van buitendiensttechnici te beheren en te optimaliseren. Dit kan planning en verzending, resourcebeheer, facturering en realtime tracking van technici omvatten.

Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van FSM software een aantal voordelen kan hebben voor bedrijven, waaronder:

 • Verhoogde efficiëntie: Software voor buitendienstbeheer kan helpen bij het stroomlijnen en automatiseren van veel van de taken die betrokken zijn bij het beheer van buitendienstactiviteiten, wat kan leiden tot verhoogde efficiëntie en productiviteit.

 • Verbeterde klanttevredenheid: Met real-time tracking en communicatie kan software voor buitendienstbeheer helpen om de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren, wat leidt tot hogere niveaus van klanttevredenheid.

 • Lagere kosten: Door het gebruik van middelen te optimaliseren en de behoefte aan handmatige processen te verminderen, kan software voor buitendienstbeheer helpen de kosten te verlagen en de winstgevendheid te verbeteren.
   
 • Verbeterde gegevensanalyse: software voor buitendienstbeheer kan bedrijven waardevolle gegevens en inzichten in hun activiteiten bieden, die kunnen worden gebruikt om de besluitvorming te verbeteren en verbeterpunten te identificeren.

 • Over het algemeen kan het gebruik van buitendienstbeheersoftware bedrijven helpen hun buitendienstactiviteiten beter te beheren en de algehele efficiëntie en effectiviteit van hun activiteiten te verbeteren.
 • Snelle oplossing van problemen: door technici efficiënt in te plannen en te sturen, kan het buitendienstbeheer ervoor zorgen dat problemen van klanten tijdig worden opgelost, wat de klanttevredenheid kan verbeteren.
 • Effectieve communicatie: FSM kan helpen de communicatie tussen technici en klanten te verbeteren, waardoor klanten op de hoogte kunnen worden gehouden van de status van hun reparaties of onderhoud en frustratie kan worden verminderd.
 • Professionaliteit: FSM kan helpen ervoor te zorgen dat technici goed zijn opgeleid en uitgerust om klantproblemen op te lossen, wat de algehele klantervaring kan verbeteren.
 • Persoonlijke service: FSM bevatten vaak CRM-tools die bedrijven kunnen helpen de geschiedenis en voorkeuren van klanten bij te houden, waardoor technici gepersonaliseerde service en oplossingen kunnen bieden.
 • Voortdurende verbetering: door feedback van klanten en de prestaties van technici te volgen en te analyseren, kan FSM bedrijven helpen om mogelijkheden voor verbetering te identificeren en wijzigingen aan te brengen die de klanttevredenheid in de loop van de tijd kunnen verhogen.

Tools voor Field Service Management kunnen bedrijven op verschillende manieren helpen kosten te verlagen:

 • Verbeterde planning: door geavanceerde planningstools te gebruiken, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat technici op het juiste moment naar de juiste locatie worden gestuurd, waardoor onnodige reistijd en kosten worden verminderd.
 • Voorraadbeheer: FSM oplossingen kunnen bedrijven helpen bij het volgen en beheren van voorraadniveaus, zodat technici over de onderdelen en gereedschappen beschikken die ze nodig hebben om hun werk te voltooien zonder overtollige verspilling.
 • Minder uitvaltijd: Door onderhoudsschema’s bij te houden en te beheren en potentiële problemen proactief te identificeren en aan te pakken, kan FSM helpen om uitvaltijd te verminderen en de prestaties van apparatuur te verbeteren, wat de reparatiekosten kan verlagen en de productiviteit kan verhogen.
 • Verbeterde productiviteit: FSM helpt technici efficiënter te werken door hen toegang te geven tot realtime informatie en hen in staat te stellen taken sneller en nauwkeuriger uit te voeren. Dit kan helpen om de arbeidskosten te verlagen en de winstgevendheid te verhogen.
 • Meer klantbehoud: door de kwaliteit en snelheid van de service te verbeteren, kan buitendienstbeheer bedrijven helpen klanten te behouden en de kosten te verlagen die gepaard gaan met het werven van nieuwe klanten.

Een digitaal planbord is een manier om informatie visueel weer te geven en te delen op een digitale manier. Het is een soort virtuele whiteboard dat kan worden gebruikt door teams om projectinformatie, taakverantwoordelijkheden, deadlines en andere relevante gegevens te bekijken en te bewerken.

In tegenstelling tot traditionele fysieke planborden, kan een digitaal planbord vanaf elke locatie worden bekeken en bijgewerkt via een internetverbinding. Dit maakt het gemakkelijker voor teams om samen te werken, ook als ze op afstand werken. Sommige digitale planborden bieden ook functies zoals real-time updates, meerdere gebruikers die tegelijkertijd kunnen bewerken, een geschiedenis van wijzigingen en automatische notificaties voor verantwoordelijke personen.

Een digitale werkbon is een elektronische versie van een traditionele werkbon die gebruikt wordt in veel bedrijfstakken, zoals de technische dienstverlening, productie en logistiek. Het is een document dat de werkzaamheden beschrijft die moeten worden uitgevoerd, de materialen en gereedschappen die nodig zijn, en eventuele andere relevante informatie zoals klantgegevens en bestellingen.

In tegenstelling tot traditionele papieren werkbonnen, zijn digitale werkbonnen opgeslagen in een digitale vorm zoals een spreadsheet of een specifiek software programma. Dit maakt het gemakkelijker om werkbonnen te delen, te bewerken, te archiveren en te analyseren. Digitale werkbonnen bieden ook veel meer flexibiliteit, zoals het bijwerken van de status van een taak in real-time, automatisch genereren van rapporten, en het delen van informatie met andere afdelingen en systemen.

Digitale werkbonnen bevatten ook registratie mogelijkheden voor de gewerkte uren, wat betekend dat medewerkers kunnen registreren wanneer ze aan een taak beginnen of deze afronden met hun mobiele telefoon of tablet.

 • Beveiliging: Digitale handtekeningen bieden een hoog niveau van veiligheid, aangezien zij gebruik maken van encryptie om de integriteit van het ondertekende document of bericht te beschermen.
 • Onweerlegbaarheid: Digitale handtekeningen bieden onweerlegbaarheid, wat betekent dat de ondertekenaar later niet kan ontkennen dat hij het document heeft ondertekend. Dit helpt fraude en geschillen te voorkomen.
 • Gemak: Digitaal ondertekenen is handig omdat het op afstand kan gebeuren, zonder dat de ondertekenaar en de ontvanger zich op dezelfde fysieke locatie hoeven te bevinden.
 • Snelheid: Digitaal ondertekenen is snel omdat er geen fysieke documentbehandeling en postvertragingen nodig zijn.
 • Kosteneffectiviteit: Digitaal ondertekenen kan tijd en geld besparen omdat het afdrukken, verzenden en opslaan van fysieke documenten overbodig wordt.
 • Rechtsgeldigheid: In veel landen worden digitale handtekeningen wettelijk erkend en hebben ze dezelfde geldigheid als handgeschreven handtekeningen op papier.

Digitale ondertekening is over het algemeen veel sneller dan de traditionele ondertekening van contracten met papier en inkt. Bij digitale ondertekening kunnen de ondertekenaar en de ontvanger het document elektronisch ondertekenen en verzenden, waardoor het niet meer nodig is fysieke exemplaren af te drukken, te verzenden en te verwerken. Dit kan tijd besparen en vertragingen beperken, vooral als de ondertekenaars zich op verschillende geografische locaties bevinden.

Bij traditionele ondertekening van contracten met papier en inkt moet de ondertekenaar het document fysiek met een pen ondertekenen en het ondertekende exemplaar vervolgens per post of koerier naar de ontvanger sturen. Dit kan enkele dagen of zelfs weken duren, afhankelijk van de afstand tussen de ondertekenaar en de ontvanger en de efficiëntie van de postdienst.

Digitaal ondertekenen kan ook worden geautomatiseerd, waardoor de tijd die nodig is voor het ondertekeningsproces verder wordt teruggebracht. Een platform voor elektronische handtekeningen kan bijvoorbeeld worden ingesteld om een contract automatisch naar de ondertekenaar te sturen, die het vervolgens met een paar klikken kan ondertekenen en terugsturen, zonder het document te hoeven afdrukken of scannen.