Meest gestelde vragen (FAQ)

Domme vragen bestaan niet wordt wel eens gezegd. Wij hebben alvast wat vragen voor je beantwoord. Staat je vraag er nog niet bij? Stuur ons een bericht of boek een demo dan beantwoorden we je vraag heel graag.  

Field Service Management (FSM) is het beheer van de service activiteiten van een bedrijf die plaatsvinden buiten een centrale faciliteit, zoals bij een klant thuis of op het bedrijf. Het omvat meestal het plannen, uitzenden en coördineren van technici of ander buitendienstpersoneel om service en reparaties uit te voeren. Software voor buitendienst beheer wordt vaak gebruikt om bedrijven te helpen hun buitendienst activiteiten te optimaliseren door planning, verzending en andere taken te automatiseren en door real-time inzicht te bieden in de locatie en status van buitendienstpersoneel en middelen.

Field Service Management (FSM) Software wordt gebruikt om de activiteiten van buitendiensttechnici te beheren en te optimaliseren. Dit kan planning en verzending, resourcebeheer, facturering en realtime tracking van technici omvatten.

Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van FSM software een aantal voordelen kan hebben voor bedrijven, waaronder:

 • Verhoogde efficiëntie: Software voor buitendienstbeheer kan helpen bij het stroomlijnen en automatiseren van veel van de taken die betrokken zijn bij het beheer van buitendienstactiviteiten, wat kan leiden tot verhoogde efficiëntie en productiviteit.

 • Verbeterde klanttevredenheid: Met real-time tracking en communicatie kan software voor buitendienstbeheer helpen om de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren, wat leidt tot hogere niveaus van klanttevredenheid.

 • Lagere kosten: Door het gebruik van middelen te optimaliseren en de behoefte aan handmatige processen te verminderen, kan software voor buitendienstbeheer helpen de kosten te verlagen en de winstgevendheid te verbeteren.
   
 • Verbeterde gegevensanalyse: software voor buitendienstbeheer kan bedrijven waardevolle gegevens en inzichten in hun activiteiten bieden, die kunnen worden gebruikt om de besluitvorming te verbeteren en verbeterpunten te identificeren.

 • Over het algemeen kan het gebruik van buitendienstbeheersoftware bedrijven helpen hun buitendienstactiviteiten beter te beheren en de algehele efficiëntie en effectiviteit van hun activiteiten te verbeteren.
 • Snelle oplossing van problemen: door technici efficiënt in te plannen en te sturen, kan het buitendienstbeheer ervoor zorgen dat problemen van klanten tijdig worden opgelost, wat de klanttevredenheid kan verbeteren.
 • Effectieve communicatie: FSM kan helpen de communicatie tussen technici en klanten te verbeteren, waardoor klanten op de hoogte kunnen worden gehouden van de status van hun reparaties of onderhoud en frustratie kan worden verminderd.
 • Professionaliteit: FSM kan helpen ervoor te zorgen dat technici goed zijn opgeleid en uitgerust om klantproblemen op te lossen, wat de algehele klantervaring kan verbeteren.
 • Persoonlijke service: FSM bevatten vaak CRM-tools die bedrijven kunnen helpen de geschiedenis en voorkeuren van klanten bij te houden, waardoor technici gepersonaliseerde service en oplossingen kunnen bieden.
 • Voortdurende verbetering: door feedback van klanten en de prestaties van technici te volgen en te analyseren, kan FSM bedrijven helpen om mogelijkheden voor verbetering te identificeren en wijzigingen aan te brengen die de klanttevredenheid in de loop van de tijd kunnen verhogen.

Tools voor Field Service Management kunnen bedrijven op verschillende manieren helpen kosten te verlagen:

 • Verbeterde planning: door geavanceerde planningstools te gebruiken, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat technici op het juiste moment naar de juiste locatie worden gestuurd, waardoor onnodige reistijd en kosten worden verminderd.
 • Voorraadbeheer: FSM oplossingen kunnen bedrijven helpen bij het volgen en beheren van voorraadniveaus, zodat technici over de onderdelen en gereedschappen beschikken die ze nodig hebben om hun werk te voltooien zonder overtollige verspilling.
 • Minder uitvaltijd: Door onderhoudsschema’s bij te houden en te beheren en potentiële problemen proactief te identificeren en aan te pakken, kan FSM helpen om uitvaltijd te verminderen en de prestaties van apparatuur te verbeteren, wat de reparatiekosten kan verlagen en de productiviteit kan verhogen.
 • Verbeterde productiviteit: FSM helpt technici efficiënter te werken door hen toegang te geven tot realtime informatie en hen in staat te stellen taken sneller en nauwkeuriger uit te voeren. Dit kan helpen om de arbeidskosten te verlagen en de winstgevendheid te verhogen.
 • Meer klantbehoud: door de kwaliteit en snelheid van de service te verbeteren, kan buitendienstbeheer bedrijven helpen klanten te behouden en de kosten te verlagen die gepaard gaan met het werven van nieuwe klanten.

Er zijn helaas geen harde cijfers van bekend maar we horen van onze klanten dat dit heel veel sneller gaat. Bedenk hoe je zelf reageert wanneer een offerte in je mail binnenkomt en deze kan eenvoudig digitaal worden getekend. Soms wel tot 30% sneller dan voorheen. 

Splandid werkt niet met een contract. Je tekent de offerte en we gaan aan de slag. Je mag per maand weer opzeggen als je niet tevreden bent. 

We hebben klanten die met twee zijn en meer. We zien in de praktijk dat bedrijven met meer dan twee man in de buitendienst al flinke uitdagingen hebben bij het plannen en organiseren. Splandid is dan al interessant. 

Nee, met Splandid kan je wel factureren. Dat is bijzonder handig omdat activiteiten die zijn afgerond zo direct gefactureerd worden. Ook koppelen we met Exact Online zodat de boekhouding wel gewoon klopt. 

Splandid werkt op basis van licentiekosten per maand per medewerker. Deze vind je hier. Deze investering verdien je terug door bijvoorbeeld tijdwinst tijdens het bedrijfsproces. De praktijk leert dat er  gemiddeld 2,5 per dag aan tijd wordt gewonnen.

Splandid is logisch en intuïtief te gebruiken. De meeste gebruikers weten na een korte training hun weg goede te vinden in het systeem.

Splandid kan in principe met ieder ander systeem integreren. Standaard is er een koppeling met Exact Online. Graag kijken we samen met de klant wat de wensen zijn om te bepalen welke koppeling er nodig is.

Splandid draait in een Nederlands datacenter en iedere klant krijgt de beschikking over een eigen instantie die alleen voor hen is en worden er back-ups gemaakt van alle data.

Splandid kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf veel efficiënter kan gaan werken met minder fouten. Met Splandid zijn er geen verschillende systemen meer nodig voor hetzelfde doel, een goed lopend bedrijfsproces. Dat betekent in de praktijk veel tijdwinst, meer overzicht en minder fouten.

Een digitaal planbord is een manier om informatie visueel weer te geven en te delen op een digitale manier. Het is een soort virtuele whiteboard dat kan worden gebruikt door teams om projectinformatie, taakverantwoordelijkheden, deadlines en andere relevante gegevens te bekijken en te bewerken.

In tegenstelling tot traditionele fysieke planborden, kan een digitaal planbord vanaf elke locatie worden bekeken en bijgewerkt via een internetverbinding. Dit maakt het gemakkelijker voor teams om samen te werken, ook als ze op afstand werken. Sommige digitale planborden bieden ook functies zoals real-time updates, meerdere gebruikers die tegelijkertijd kunnen bewerken, een geschiedenis van wijzigingen en automatische notificaties voor verantwoordelijke personen.

Een digitale werkbon is een elektronische versie van een traditionele werkbon die gebruikt wordt in veel bedrijfstakken, zoals de technische dienstverlening, productie en logistiek. Het is een document dat de werkzaamheden beschrijft die moeten worden uitgevoerd, de materialen en gereedschappen die nodig zijn, en eventuele andere relevante informatie zoals klantgegevens en bestellingen.

In tegenstelling tot traditionele papieren werkbonnen, zijn digitale werkbonnen opgeslagen in een digitale vorm zoals een spreadsheet of een specifiek software programma. Dit maakt het gemakkelijker om werkbonnen te delen, te bewerken, te archiveren en te analyseren. Digitale werkbonnen bieden ook veel meer flexibiliteit, zoals het bijwerken van de status van een taak in real-time, automatisch genereren van rapporten, en het delen van informatie met andere afdelingen en systemen.

Digitale werkbonnen bevatten ook registratie mogelijkheden voor de gewerkte uren, wat betekend dat medewerkers kunnen registreren wanneer ze aan een taak beginnen of deze afronden met hun mobiele telefoon of tablet.

 • Beveiliging: Digitale handtekeningen bieden een hoog niveau van veiligheid, aangezien zij gebruik maken van encryptie om de integriteit van het ondertekende document of bericht te beschermen.
 • Onweerlegbaarheid: Digitale handtekeningen bieden onweerlegbaarheid, wat betekent dat de ondertekenaar later niet kan ontkennen dat hij het document heeft ondertekend. Dit helpt fraude en geschillen te voorkomen.
 • Gemak: Digitaal ondertekenen is handig omdat het op afstand kan gebeuren, zonder dat de ondertekenaar en de ontvanger zich op dezelfde fysieke locatie hoeven te bevinden.
 • Snelheid: Digitaal ondertekenen is snel omdat er geen fysieke documentbehandeling en postvertragingen nodig zijn.
 • Kosteneffectiviteit: Digitaal ondertekenen kan tijd en geld besparen omdat het afdrukken, verzenden en opslaan van fysieke documenten overbodig wordt.
 • Rechtsgeldigheid: In veel landen worden digitale handtekeningen wettelijk erkend en hebben ze dezelfde geldigheid als handgeschreven handtekeningen op papier.

Digitale ondertekening is over het algemeen veel sneller dan de traditionele ondertekening van contracten met papier en inkt. Bij digitale ondertekening kunnen de ondertekenaar en de ontvanger het document elektronisch ondertekenen en verzenden, waardoor het niet meer nodig is fysieke exemplaren af te drukken, te verzenden en te verwerken. Dit kan tijd besparen en vertragingen beperken, vooral als de ondertekenaars zich op verschillende geografische locaties bevinden.

Bij traditionele ondertekening van contracten met papier en inkt moet de ondertekenaar het document fysiek met een pen ondertekenen en het ondertekende exemplaar vervolgens per post of koerier naar de ontvanger sturen. Dit kan enkele dagen of zelfs weken duren, afhankelijk van de afstand tussen de ondertekenaar en de ontvanger en de efficiëntie van de postdienst.

Digitaal ondertekenen kan ook worden geautomatiseerd, waardoor de tijd die nodig is voor het ondertekeningsproces verder wordt teruggebracht. Een platform voor elektronische handtekeningen kan bijvoorbeeld worden ingesteld om een contract automatisch naar de ondertekenaar te sturen, die het vervolgens met een paar klikken kan ondertekenen en terugsturen, zonder het document te hoeven afdrukken of scannen.

Jazeker, we hebben een goed beschreven “onboarding” om ervoor te zorgen dat klanten snel onderweg zijn met Splandid. We hebben een basis implementatie waarmee iedere klant uit de voeten kan. Als er meer of extra behoeften zijn vullen we dit klant voor klant in.  

We rekenen standaard euro 499 voor de basis implementatie. Afhankelijk van de behoeften in je bedrijf is er meer tijd nodig voor bijvoorbeeld begeleiding van medewerkers of trainingen. We bepalen dit samen en stellen een planning op. We brengen dan de uren achteraf in rekening. 

Wanneer je als bedrijf kiest voor een Mollie account dan biedt dat verschillende voordelen. Zo kan je bij iedere factuur een link meesturen waarmee de klant direct kan betalen. 

Ook hebben wij een betaal mogelijkheid in de app geïntegreerd waarmee de klant direct aan de deur kan betalen via een QR code. 

Bij de implementatie in de buitendienst is het belangrijk om een of twee ambassadeurs uit de groep enthousiast te maken. Ook is het belangrijk om deze groep goed te trainen en te laten zien welke voordelen er voor hen te behalen is.

Natuurlijk, voor een aantal repeterende communicatie momenten wordt de klant via Splandid met e-mails op de hoogte gehouden. Daarnaast is persoonlijk contact natuurlijk goed mogelijk.

Splandid maakt het mogelijk om alle stappen van het bedrijfsproces in een systeem te realiseren. Zo kan je in Splandid onder andere offertes maken, opdrachten inplannen in het planbord, een werkbon afhandelen en facturen. Kijk ook eens deze pagina.

Samson-IT in Delft is verantwoordelijk voor onderhoud en updates van Splandid. Samson IT is de tevens de bedenker en ontwikkelaar van Splandid.

Jazeker, ons support team staat voor je klaar om gebruikers vragen voor je te beantwoorden, dit is onderdeel van de licentiekosten. Ook kan je ervoor kiezen om extra trainingen op locatie te ontvangen tegen een extra vergoeding.