Dé digitale werkbon

Klinkt een effectieve samenwerking tussen jouw binnen- en buitendienst jou als muziek in de oren? De digitale werkbon van Splandid maakt dit mogelijk. Geen papierwerk meer of werkbonnen die zoekraken of onleesbaar zijn. Vanuit het planbord kan een monteur zijn werkzaamheden starten en de digitale werkbon zal dan automatisch openen. Via de app op een smartphone of tablet vult de monteur alles in en laat de klant tekenen voor goedkeuring na de werkzaamheden. Met één druk op de knop wordt de werkbon verstuurd en is de opdracht klaar voor facturatie!

  • Geen papierwerk meer, alles gedigitaliseerd
  • Foto's van locatie toevoegen aan de werkbon
  • Voeg eenvoudig meerwerk toe aan de werkbon
  • Klant op locatie laten betalen met QR code
    Nieuw

Ga papierloos en stroomlijn je werkproces

Met de digitale werkbon van Splandid vereenvoudig je het werkproces van offerte tot factuur. Maak het gemakkelijk voor de binnendienst om werkbonnen te sturen naar de monteurs, maar óók om tussentijds te updaten bij wijzigingen binnen de werkzaamheden. Op locatie kan de monteur het meerwerk rapporteren op de digitale werkbon, foto’s uploaden van de situatie voor- en achteraf en de klant gelijk laten betalen met een QR code. Allemaal in dezelfde app!

De voordelen van géén papierwerk meer, dus ook geen onleesbare of kwijtgeraakte werkbonnen wat vaak resulteert in omzet die ‘vergeten’ wordt te factureren. 

De voordelen van de digitale werkbon functionaliteit​

Geen papier meer en onleesbare werkbonnen

Geen papierwerk meer, en dus geen onleesbare werkbonnen. Daarbij hoeven monteurs niet meer onnodig veel langs kantoor te rijden om een werkbon op te halen. En wie wil er in deze tijd nu niet een papierloos bedrijf worden?

Meerwerk eenvoudig toevoegen aan de werkbon

Hebben de monteurs een extra product uitgeleverd? Bepaal zelf of je wilt dat zij dit gelijk aan de werkbon toevoegen. Op deze manier wordt er niks vergeten en loop je geen omzet mis.

Het facturatieproces wordt gemakkelijker

Monteurs leveren de werkbon direct digitaal in. Daarna wordt deze gelijk klaargezet voor de facturatie. Je hoeft de factuur alleen nog maar te checken, eventueel iets toe te voegen of te verwijderen, en vervolgens te versturen.

Klant ondertekent werkbon direct

Na het uitvoeren van de werkzaamheden kan de monteur de werkbon direct digitaal laten ondertekenen door de klant. Zo heb je altijd een akkoord voor de uitgevoerde werkzaamheden voordat de monteur weer terug naar huis of kantoor gaat.

Betalingen rechtstreeks met de buitendienst

Met Splandid kun je zelfs instellen dat er na het verwerken van de werkbon een QR-code beschikbaar komt voor de betaling. Zo is de klus al betaald voordat de monteurs vertrekken.

Foto's van het werk aan de werkbon toevoegen

Heb je wel is gedoe met klanten over de uitvoering van de werkzaamheden? Met Splandid maken de monteurs met hun mobiel of tablet foto’s van de uitgevoerde werkzaamheden en deze uploaden zij rechtstreeks naar de werkbon. Zo kan er nooit discussie ontstaan over iets wat een aantal weken of maanden geleden is uitgevoerd. 

Hoe werkt zo'n digitale werkbon eigenlijk?

Zet je producten en diensten vanuit de offerte met één klik door naar een order.

Vanuit de order maak je activiteiten aan die je direct te zien krijgt in je planbord.

Vervolgens plan je je buitendienstmedewerkers in op alle beschikbare activiteiten.

Maak de werkbon aan zet deze digitaal klaar voor je buitendienstmedewerker.

De buitendienstmedewerker krijgt de digitale werkbon op zijn/haar telefoon of tablet en weet zo precies welk werk waar uitgevoerd moet worden en hoeveel tijd er beschikbaar voor is.

Optioneel: na het uitvoeren van de werkzaamheden kan de buitendienstmedewerker nog extra uitgeleverde producten toevoegen aan de werkbon zodat er niks vergeten wordt om te factureren. En met behulp van een QR code kan er ook gelijk betaald worden door de klant.

Met Splandid kies je voor

-> Alles digitaal
-> Geen papierwerk meer
-> Snel van offerte naar factuur via de digitale werkbon
-> Efficiënte samenwerking tussen binnen- en buitendienst
-> Automatisering van je bedrijfsprocessen

Benieuwd naar nog meer digitale werkbon mogelijkheden?

Nieuwsgierig geworden? Splandid heeft veel mogelijkheden en deze laten we graag vrijblijvend aan je zien, boek een demo.

Meld je aan voor de Splandid training op 27 juni