Factureren in Splandid

Is het versturen van facturen een grote administratieve rompslomp binnen jouw bedrijf? Niet met Splandid! Jouw monteurs voegen eenvoudig het meerwerk toe aan de werkbon. Zo automatiseer je de gehele facturatie en jij hoeft alleen nog maar alles te controleren en op versturen te klikken. 

  • Factureren op basis van uren, fixed-price en abonnementen
  • Koppelen met je boekhoudpakket
  • Prijsafspraken per klant instellen
  • Voeg digitaal bijlages toe
    Nieuw

Altijd je administratie op orde

Met Splandid wordt factureren weer leuk! Het doel van de facturatie in Splandid is om jouw factuur zo gedetailleerd en zo snel mogelijk bij de klant te krijgen. De facturatie functionaliteit is perfect afgesteld op de behoeften van jouw bedrijf. Het wordt nog eenvoudiger om meerwerk door te berekenen en prijsafspraken of SLA contracten vast te leggen. En wat nog indrukwekkender is, is dat Splandid de facturen verstuurd met een betalingslink waardoor het gemakkelijker wordt om betalingen van klanten te ontvangen. Met Splandid zeg je vaarwel tegen het ingewikkelde facturatieproces en zeg je hallo tegen een aangename en snelle manier om de zakelijke financiën te beheren. 

De voordelen van factureren in Splandid

Vaste prijsafspraken vastleggen

Krijgt een klant altijd 10% korting op een specifiek product of specifieke productgroep? Stel dit in bij de debiteur zodat dit automatisch wordt verwerkt in de offerte en factuur. Zo hoef je de prijsafspraken niet meer te onthouden en komt het altijd goed op de offerte en factuur terecht.

Meerwerk doorberekenen zonder papierwerk

Meerwerk op locatie wordt vaak vergeten om door te berekenen aan de klant, of de papieren werkbon raakt kwijt en niemand weet meer wat er precies is uitgeleverd. Met Splandid voegen de monteurs met een paar klikken meerwerk toe aan de werkbon. Na controle kan de de factuur worden verstuurd.

Automatiseren van het facturatieproces

Vanaf het moment dat de offerte is getekend stuur je automatisch al je producten en diensten naar de digitale werkbon en na uitvoering selecteer je de producten en diensten die op de factuur moeten komen. Zelfs het eventuele meerwerk staat dan al op de order in Splandid. 

Verzamelfacturen per debiteur versturen

Werk je voor een klant die meerdere projecten of abonnementen los gefactureerd krijgt? Binnen Splandid kun je instellen of een debiteur facturen per project of order moet ontvangen of een verzamelfactuur. Verlaag jouw facturatiekosten en maak het overzichtelijker voor je debiteuren. 

Abonnementenbeheer instellen

Lever je periodiek een bepaalde dienst of product? Met het abonnementenbeheer binnen Splandid vergeet je dit nooit meer te factureren. Stel een begin- en einddatum in, maar ook een automatische verlenging of opzegtermijn. Wanneer dit is ingesteld zal de factuur automatisch worden klaargezet ter beoordeling.

Koppeling met Exact Online

Koppel Splandid met jouw Exact Online en de facturen worden automatisch verwerkt in je boekhouding. 

Lees hier meer over de verschillende koppelingen die je met Splandid kunt maken.

Factureren vanuit meerdere BV's

Binnen Splandid kun je meerdere facturerende ondernemingen toevoegen. Zo switch je gemakkelijk tussen een van jouw bedrijven en kun je per bedrijf facturen versturen met hun eigen huisstijl naar verschillende debiteuren.

Facturen bekijken per debiteur

Wil je weten of een factuur al betaald is? Je hoeft niet meer in te loggen bij je bank of boekhoudpakket. Splandid synchroniseert met jouw boekhoudpakket zodat in één overzicht duidelijk is wat er al betaald is, en nóg belangrijker: wat er nog niet betaald is. 

Met Splandid kies je voor

-> Eenvoudig meerwerk doorberekenen
-> Niet leuker, maar wél sneller factureren
-> Gedetailleerde facturen
-> Klantspecifieke facturatie
-> Automatisering van je bedrijfsprocessen

Benieuwd naar nog meer factuur mogelijkheden?

Nieuwsgierig geworden? Splandid heeft veel mogelijkheden en deze laten we graag vrijblijvend aan je zien, boek een demo.