De voordelen van digitaal plannen

We kennen vast allemaal het Whiteboard op kantoor die met wat plakband of een permanente marker is ingedeeld in vakjes. Ieder bedrijf gaf zijn of haar eigen invulling aan de vakjes maar logisch was, de namen van de medewerkers in combinatie met de dagen van de week of weeknummers. In de vakjes werden dan kruisjes gezet en namen van de opdracht of klant. Bedrijven die met 1 of 2 mensen in de buitendienst werken op een klus of opdracht hebben de Microsoft Outlook agenda of Excel ontdekt uiteraard in combinatie met Whatsapp. Maar stel je hebt ambitie en wilt nieuwe klanten, of groeit het aantal opdrachten en verwacht je meer mensen in de buitendienst aan te nemen dan is een digitaal plan bord een flinke stap vooruit.

Met een digitaal planbord heb je overzicht in een opslag. Iedere opdracht wordt in het planbord opgenomen en gekoppeld aan een medewerker en eventueel een auto of ander materieel.

We weten allemaal dat er omstandigheden zijn waardoor een planning verandert. Denk aan achterblijvende leveringen of ziekte van een monteur. In een digitaal planbord van Splandid kan je een­voudig door “drag en drop” de opdracht verschuiven naar een ander moment of andere collega.

Een digitaal planbord is ook eenvoudig zichtbaar op een tablet of mobiel. Dus wanneer de planning onverhoopt veranderd dan is dit voor alle gebruikers zichtbaar.

En wat te denken van meer omzet realiseren meteen digitaal plan bord? Wanneer een nieuwe klant op je website komt en interesse heeft om een afspraak te maken dan kan je het digitale planbord integreren in je website. De potentiele klant kan dan direct naar de kalender gaan en een afspraak maken.

De voordelen van digitaal plannen nog eens op een rij:

  1. Besparen van tijd
  2. Minder ergernis bij de buitendienst
  3. Minder kilometers door een betere planning
  4. Wijzigingen in de planning worden eenvoudig verwerkt
  5. Opdrachten worden tot ver in de toekomst gepland
  6. Nieuwe klanten maken direct een afspraak online